AnnaTe

AnnaTe

Kucharz
[Przepisów: 2]

Ryż z jabłkiem, gruszką i bananem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Troche przerobiony przepis na pyszne danie z dzieciństwa. Kiedyś ryż podawany z jabłkiem - dziś dodaję do tego jeszcze gruszkę i banana. Danie idealne na obiad i deser zarówno dla dzieci jak i dorosłych.

Ryż z jabłkiem, gruszką i bananem

Składniki:

Ryż z jabłkiem, gruszką i bananem

 

Sposób przygotowania:

Ryż z jabłkiem, gruszką i bananem
2 gruszki i 3 jabłka obieramy, ścieramy na grubej tarce i dusimy z odrobiną wody na małym ogniu. Pod koniec dodajemy trochę cynamonu. W międzyczasie gotujemy ryż. Wykładamy go na talerz i przykrywamy uduszonymi owocami. Na nie wylewamy śmietaną 12% Zott i posypujemy cukrem waniliowym. Na wierzch kładziemy jeszcze banana pokrojonego w plastry.