Sposób przygotowania:
Gryczane muffinki z buraczkiem i krememETAP 1:
Nagrzej piekarnik do 160 stopni (termo obieg) . Przygotuj foremkę na muffinki, wyłóż ją papilotkami lub jak w moim przypadku przygotuj papilotki wolno stojące.
Składniki mokre i suche umieść w dużej misce i za pomocą ręcznej trzepaczki wymieszaj je ze sobą.
Gotowym ciastem napełnij papilotki do 3/4 wysokości, foremkę wstaw do piekarnika i piecz 20-30 minut do suchego patyczka.
Gotowe babeczki wystudź i ułóż na talerzu/ paterze.
Przygotuj krem: białą czekoladę i śmietankę włóż do rondla, podgrzewaj na małym ogniu rozpuszczenia się czekolady,dokładnie mieszaj.
Powstałą mieszaninę wystudź a następnie włóż do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ubij czekoladową śmietankę na puszysta masę, dodaj serek mascarpone dokładnie zmiksuj. gotowym kremem napełnij rękaw cukierniczy i udekoruj każda babeczkę ( u mnie tylka w kształcie zamkniętej gwiazdki).
SylaUla