kontakt1982

kontakt1982

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 262]

Gryczane muffinki z buraczkiem i kremem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Gryczane muffinki z buraczkiem i kremem z białej czekolady, czekoladowe niebo w gębie. Jeżeli pominiesz słodki krem będziesz mogła/mógł wcinać ją bez wyrzutów sumienia.

Gryczane muffinki z buraczkiem i kremem

Składniki:

Gryczane muffinki z buraczkiem i kremem

 

  • muffinki:

 

 

  • krem:

 

Sposób przygotowania:

Gryczane muffinki z buraczkiem i kremem

ETAP 1:

Nagrzej piekarnik do 160 stopni (termo obieg) . Przygotuj foremkę na muffinki, wyłóż ją papilotkami lub jak w moim przypadku przygotuj papilotki wolno stojące.

Składniki mokre i suche umieść w dużej misce i za pomocą ręcznej trzepaczki wymieszaj je ze sobą.

Gotowym ciastem napełnij papilotki do 3/4 wysokości, foremkę wstaw do piekarnika i piecz 20-30 minut do suchego patyczka.

Gotowe babeczki wystudź i ułóż na talerzu/ paterze.

Przygotuj krem: białą czekoladę i śmietankę włóż do rondla, podgrzewaj na małym ogniu rozpuszczenia się czekolady,dokładnie mieszaj.

Powstałą mieszaninę wystudź a następnie włóż do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ubij czekoladową śmietankę na puszysta masę, dodaj serek mascarpone dokładnie zmiksuj. gotowym kremem napełnij rękaw cukierniczy i udekoruj każda babeczkę ( u mnie tylka w kształcie zamkniętej gwiazdki).


Tagi:

muffiny