Sposób przygotowania:
Ryż z pieczarkami
Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju. Pieczarki, marchewkę, pietruszkę i selera zetrzeć na tarce o grubym oczku i dodać do cebuli.
Całość podsmażyć do odparowania soku, doprawić solą i pieprzem. Dodać ryż. Zalać 1,5 szklanki wrzątku, dodać łyżeczkę curry, przykryć i dusić na najmniejszym ogniu aż ryż wchłonie cały płynu.
Doprawić do smaku i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce.
Przed podaniem wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)
Całość podsmażyć do odparowania soku, doprawić solą i pieprzem. Dodać ryż. Zalać 1,5 szklanki wrzątku, dodać łyżeczkę curry, przykryć i dusić na najmniejszym ogniu aż ryż wchłonie cały płynu.
Doprawić do smaku i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce.
Przed podaniem wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)