Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Risotto z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 3/5 głosów: 13

Alternatywa dla tradycyjnego risotta przygotowywanego z mięsa - w tej wersji z pieczarkami oraz sosem.

Risotto z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Risotto z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Risotto z pieczarkami
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Pieczarki umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Udusić razem z cebulą. Doprawić solą i pieprzem.

Ryż i kaszę ugotować. Dodać do nich ¾ pieczarek. Wymieszać. Do reszty pieczarek dodać wodę dokładnie wymieszaną z mąką oraz śmietanę.

Razem podgrzewać cały czas mieszając aż sos zgęstnieje. Risotto polewać sosem. 


Risotto z pieczarkami
pieczarki możemy zetrzeć albo drobno pokroić
Risotto z pieczarkami
do ugotowanego ryżu i kaszy dodajemy pieczarki
Risotto z pieczarkami
1/4 pieczarek zostawiamy na sos, który robimy na śmietanie

Tagi:

ryż danie