Sposób przygotowania:
Ryż z pieczarkami z patelni
Ryż ugotowałam w cudzie kuchennym z odrobiną soli. Albo gotujemy po prostu w garnku,nawet może być ugotowany dzień wcześniej.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę albo w plasterki. Por kroimy w większą kostkę.
Groszek zielony wylewamy z puszki płuczemy zimną wodą na sitku. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy trochę masła klarowanego dodajemy pieczarki z cebulą podsmażamy.
Do pieczarek dodajemy marchewkę wlewamy bulion i chwilę gotujemy. Aby marchewka trochę się ugotowała ale nie była miękka.
Jak marchewka będzie już dobra dodajemy ryż doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym do smaku dodajemy groszek zielony mieszamy. Chwilę podgrzewamy jeżeli trzeba to podlewamy bulionem albo wodą Pod koniec dodajemy pokrojony por mieszamy i podajemy na ciepło.
POLECAM
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę albo w plasterki. Por kroimy w większą kostkę.
Groszek zielony wylewamy z puszki płuczemy zimną wodą na sitku. Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy trochę masła klarowanego dodajemy pieczarki z cebulą podsmażamy.
Do pieczarek dodajemy marchewkę wlewamy bulion i chwilę gotujemy. Aby marchewka trochę się ugotowała ale nie była miękka.
Jak marchewka będzie już dobra dodajemy ryż doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym do smaku dodajemy groszek zielony mieszamy. Chwilę podgrzewamy jeżeli trzeba to podlewamy bulionem albo wodą Pod koniec dodajemy pokrojony por mieszamy i podajemy na ciepło.
POLECAM
gusia1000