Sposób przygotowania:
wariacje na temat ryżu z pieczarkami II
•ryż ugotować z dodatkiem soli i kurkumy,
•surimi obsmażyć na patelni, zdjąć z patelni, pokroić,
•czosnek pokroić w kostkę zrumienić na pozostałym ze smażenia tłuszczu,
•pieczarki pokroić w plastry, dodać do czosnku, obsmażyć,
•czosnek, pieczarki, surimi dodać do ryżu, wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki i pokrojony seler
•wymieszać, dodać sok z limonki, przyprawy i sos chili i jeszcze raz wymieszać
•surimi obsmażyć na patelni, zdjąć z patelni, pokroić,
•czosnek pokroić w kostkę zrumienić na pozostałym ze smażenia tłuszczu,
•pieczarki pokroić w plastry, dodać do czosnku, obsmażyć,
•czosnek, pieczarki, surimi dodać do ryżu, wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki i pokrojony seler
•wymieszać, dodać sok z limonki, przyprawy i sos chili i jeszcze raz wymieszać