Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ryż z pieczarkami i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ryż z warzywami i pieczarkami to smaczne danie.

Ryż z pieczarkami i warzywami

Składniki:

Ryż z pieczarkami i warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z pieczarkami i warzywami
Warzywa obrać i razem z pieczarkami pokroić w cienkie słupki, włożyć na rozgrzane masło, krótko podsmażyć, dodać przyprawę kucharek. Na drugiej patelni rozgrzać olej, wsypać ryż i mieszając smażyć aż stanie się jasno złocisty. Ryż połączyć z warzywami, wlać 2 szklanki wrzącej wody, dodać odrobinę soli, pieprzu i gotować około 10 minut. Następnie zawinąć naczynie w papier i koc i odłożyć. Przed podaniem podgrzać, przyprawić do smaku, wyłożyć na talerze i posypać tartym serem.