Sposób przygotowania:
Ryż z sosem czy sos z ryżem
Ryż gotujemy z dodatkiem soli i łyżeczką kurkumy- nada złocisty kolor. Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka smażymy na oliwie na patelni. Cebulę kroimy w kostkę lub pióra dorzucamy do piersi i smażymy na złoty kolor. Następnie dodajemy pół torebki mrożonych warzyw. Po kilku minutach podlewamy wodą tak żeby było przykryte i dokładnie mieszamy, dodajemy pół kostki rosołowej (może być mniejsze pół) i kilka kropel maggi. Ja dodaje słoiczek marchewki dla dzieci (oczywiście kiedy mój synuś nie doje) lub dwie przetarte gotowane marchewki. Dzięki marchewce sos będzie bardziej gęsty. Następnie 2 łyżki koncentratu pomidorowego oraz przyprawy:bazylia, oregano,zioła prowansalskie. Jeśli sos robi się zbyt gęsty podlewamy jeszcze wodą, jeśli jest rzadki woda jeszcze musi troszkę odparować. Podajemy z ryżem lub makaronem. Smacznego