iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryż z szpinakiem i pieczarką na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dla wegan i nie tylko szybka potrawka z ryżu

Ryż  z szpinakiem i pieczarką na ciepło

Składniki:

Ryż z szpinakiem i pieczarką na ciepło

 

 

Sposób przygotowania:

Ryż z szpinakiem i pieczarką na ciepło
Ryże płuczemy i gotujemy według przepisu na opakowaniu .Na patelni rozgrzewamy lej ok 1 łyzeczką dajemy umyte pokrojone w plasterki pieczarki .Smażymy chwilę. Dodajemy umyty szpinak mieszamy smażymy chwilę i dodajemy ugotowane ryże .Mieszamy doprawiamy sosem sojowym i pieprzem świeżo zmielonym do smaku . Podajemy na ciepło