Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Ryż z truskawkami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

lekki i smaczny obiad na slodko

Ryż z truskawkami. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryż z truskawkami.

 

Sposób przygotowania:

Ryż z truskawkami.
Do garnka wkładamy mrożone lub świeże truskawki. jeśli są mrozone to czekamy aż odmarzną po czym delikatnie rozgnitamy je łyżką - podobnie robimy ze swieżymi.

Truskawki nastawiamy na gaz, dodajemy cukier wedle uznania, tak aby były dobrze slodkie i na wolnym ogniu prażymy je, ciągle mieszając aby nieco zgestnialy.

Do osobnego garnka wlewamy wodę oraz mleko i w chwili kiedy się zagotuje wsypujemy ryż i co jakiś czas mieszając gotujemy go przez 15 minut. Gorący wykładamy na talerz i polewamy gorącym truskawkowym musem.
Ryż z truskawkami.
czekamy aż odmarzną po czym delikatnie rozgnitamy
Ryż z truskawkami.
dodajemy cukier wedle uznania, tak aby były dobrze slodkie

Tagi:

ryż