Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Ryżanka - lekka zupka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Lekka zupa, idealna zimą, gdy nie mamy zbyt wiele warzyw do wyboru

Ryżanka - lekka zupka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ryżanka - lekka zupka

 

Sposób przygotowania:

Ryżanka - lekka zupka
Udo umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Gotować 15-20minut. Ziemniaki i marchew obrać i pokroić w kosteczkę. Ryż przepłukać, wrzucić do garnka. Warzywa dodać do zupy, dodać soli do smaku. Gotować 20 minut do miękkości warzyw. W tym czasie oczyścić pora, pokroić w krążki, na dwóch łyżkach masła zeszklić i dodać do zupy. Pogotować 2 minuty, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ryżanka - lekka zupka
Udo umyć włożyć do garnka i zalać wodą Gotować 15-20minut Ryż przepłukać wrzucić do garnka
Ryżanka - lekka zupka
Ziemniaki i marchew obrać i pokroić w kosteczkę Warzywa dodać do zupy dodać soli do smaku
Ryżanka - lekka zupka
W tym czasie oczyścić pora pokroić w krążki na dwóch łyżkach masła zeszklić i dodać do zupy
Ryżanka - lekka zupka
Pogotować 2 minuty doprawić do smaku (jeśli trzeba) solą i pieprzem