katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ryżowa z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sałatka na bazie ryżu .

Ryżowa z jajkiem

Składniki:

Ryżowa z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Ryżowa z jajkiem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Część jajek kroimy w kostkę, a część na ćwiartki albo w ósemki. Pomidora myjemy i kroimy w ósemki. Ogórka myjemy, odkrawamy kilka plasterków, a resztę kroimy w kostkę. Kukurydzę osączamy. Pora oczyszczamy, myjemy i drobno kroimy. Do ryżu dodajemy jajko i ogórka pokrojone w kostkę, pora i kukurydzę, wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy na półmisek albo do salaterki, obkładamy pozostałymi jajkami, pomidorem i ogórkiem. Sałatkę polewamy ulubionym sosem (majonezowym, czosnkowym itp).

Tagi:

ryż jajko jajka