motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Ryżowa z jogurtem naturalnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka i delikatna zupa ryżowa

Ryżowa z jogurtem naturalnym

Składniki:

Ryżowa z jogurtem naturalnym

 

  • 1 litr bulionu
  • 1/2 szkl. ryżu
  • 1/2 marchewki
  • 1/2 pietruszki
  • jogurt naturalny
  • 2 gałązki kopru
  • kucharek
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryżowa z jogurtem naturalnym
Ryż płuczemy. Marchewkę z pietruszkę obieramy i kroimy na małe kawałeczki. Opłukany koper siekamy. Bulion doprowadzamy do wrzenia. Jak będzie się gotował dodajemy przygotowane jarzyny oraz wypłukany ryż. Gotujemy pod przykryciem do miękkości. Pod koniec dodajemy posiekany koper oraz jogurt naturalny. Doprawiamy do smaku kucharkiem i pieprzem.

Tagi:

ryż