slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 992]

Ryżowo-jogurtowe gofry bez glutenu

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszne gofry bezglutenowe na słodko. Gofry wychodzą bardzo delikatne w środku oraz lekko chrupiące na zewnątrz. Polecam na słodkie śniadanie lub podwieczorek.

Ryżowo-jogurtowe gofry bez glutenu

Składniki:

Ryżowo-jogurtowe gofry bez glutenu

 

Sposób przygotowania:

Ryżowo-jogurtowe gofry bez glutenu
W misce łączymy ze sobą mokre składniki (jogurt, jajka, mleko i olej) a następnie dodajemy suche (ksylitol, mąkę, proszek do pieczenia) i chwilę razem miksujemy do połączenia. Odstawiamy ciasto na 10 minut.

Na rozgrzaną gofrownicę nalewamy porcje ciasta i pieczemy rumiane gofry. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Tagi:

deser gofry