slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Gofry jaglane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne gofry bez glutenu. Zrobione na mące jaglanej są delikatne i kruche. Idealne na śniadanie lub podwieczorek.

Gofry jaglane

Składniki:

Gofry jaglane

 

  • 2 jajka
  • 100 ml mleka
  • 3/4 szkl mąki jaglanej
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka masła
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu

Sposób przygotowania:

Gofry jaglane
Masło rozpuszczamy na patelni i odstawiamy je do ostudzenia. Do miski wbijamy jajka, dolewamy mleko i rozpuszczone masło. Mieszamy razem. Następnie dodajemy mąkę, cukier i proszek do pieczenia i mieszamy, aż nie będzie grudek.

Nagrzewamy gofrownicę i nalewamy porcję ciasta.

Pieczemy złote gofry.

Smacznego