Sposób przygotowania:
Ryżowy deser z brzoskwiniami i dżemem
Do garnka wlać mleko, dodać wodę oraz skórkę z mandarynki. Podgotować. Dodać ryż oraz sól i zagotować. Gdy zawrze zmniejszyć ogień i gotować około 20-25 minut aż ryż wchłonie cały płyn. Ostawić do ostygnięcia ( ja włożyłam garnek do zimnej wody). Następnie dodać do ryżu cukier i wymieszać. W między czasie do rondelka przełożyć dżem, dodać syrop i zagotować aż dżem będzie płynny ( mieszać co jakiś czas). Odstawić do lekkiego ostygnięcia. Do ryżu dodać pokrojone małe kawałki brzoskwinie i wymieszać. Na dno pucharków dać po czubatej łyżce ryżu i pokryć je rozpuszczonym dżemem. Kolejna warstwa to ryż i znów dżem. Udekorować manadrynka. Podawać schłodzone w lodówce. Smacznego!