LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Rzodkiewka ze smietanką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wspaniała surówka nie tylko do dań mięsnych.

Rzodkiewka ze smietanką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rzodkiewka ze smietanką

 

  • pęczek rzodkiewek 1
  • śmietana kwaśna gęsta 1-2 łyżki
  • sól, cukier
  • ewentualnie koperek lub szczypiorek

Sposób przygotowania:

Rzodkiewka ze smietanką
Rzodkiewki oczyszczamy z liści i korzonków. Myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w plasterki. Dodajemy sól i szczyptę cukru. Doprawiamy śmietaną, dokładnie mieszamy. Możemy dodac drobno posiekany szczypiorek lub koperek. Można podawac z pieczywem, do kanapek lub do dań mięsnych, nie tylko obiadowych.
Rzodkiewka ze smietanką
Oczyszczona, umyta rzodkiewka na surówkę.

Tagi:

śmietanka