Sposób przygotowania:
Sadzone na mielonych
Cebulkę obrać i drobno posiekać a jajko roztrzepać, dodać do mięsa mielonego.
Czerstwą bułkę namoczyć i odsączyć w rękach, dodać do mięsa, dodać przyprawy do smaku i wymieszać całość.
W rękach formować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć z obu storn na rozgrzanym tłuszczu.
Każde jajko osobno ostrożnie wbić na rozgrzaną patelnię posolić i popieprzyć do smaku, smażyć jak na sadzone. Usmażone jajka kłaść na kotlety, posypać posiekanym koperkiem i podawać na ciepło.
Czerstwą bułkę namoczyć i odsączyć w rękach, dodać do mięsa, dodać przyprawy do smaku i wymieszać całość.
W rękach formować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć z obu storn na rozgrzanym tłuszczu.
Każde jajko osobno ostrożnie wbić na rozgrzaną patelnię posolić i popieprzyć do smaku, smażyć jak na sadzone. Usmażone jajka kłaść na kotlety, posypać posiekanym koperkiem i podawać na ciepło.