Sposób przygotowania:
Jajka w laskowej skorupie
Jajka gotujemy na twardo w osolonym wrzątku, obieramy ze skorupek. W miseczce łączymy zmielone orzechy laskowe z bułką tartą serem żółtym startym na tarce o drobnych oczkach, wlać zimne mleko, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.Masą oblepić każde jajko panierować w mielonych orzechach wymieszanych z sezamem. Ułożyć na pergaminie w blaszce i zapiekać a 15 minut w nagrzanym piekarniku do temp 180*c. Podawać jako przekąska na zimno.
![Jajka w laskowej skorupie Jajka w laskowej skorupie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-w-laskowej-skorupie-336848.jpg)
![Jajka w laskowej skorupie Jajka w laskowej skorupie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-w-laskowej-skorupie-336849.jpg)
![Jajka w laskowej skorupie Jajka w laskowej skorupie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-w-laskowej-skorupie-336850.jpg)
![Jajka w laskowej skorupie Jajka w laskowej skorupie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/jajka-w-laskowej-skorupie-336851.jpg)
Dinah