2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Jajka w laskowej skorupie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 17

Przystawka jajeczna w formie zapiekanych jajek w orzechowej panierce, na świąteczny stół ale nie tylko!

Jajka w laskowej skorupie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka w laskowej skorupie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka w laskowej skorupie
Jajka gotujemy na twardo w osolonym wrzątku, obieramy ze skorupek. W miseczce łączymy zmielone orzechy laskowe z bułką tartą serem żółtym startym na tarce o drobnych oczkach, wlać zimne mleko, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.Masą oblepić każde jajko panierować w mielonych orzechach wymieszanych z sezamem. Ułożyć na pergaminie w blaszce i zapiekać a 15 minut w nagrzanym piekarniku do temp 180*c. Podawać jako przekąska na zimno.
Jajka w laskowej skorupie
jajka gotujemy na twardo obieramy ze skorupek
Jajka w laskowej skorupie
ser żółty ścieramy na tarce mieszamy z bułką i orzechami
Jajka w laskowej skorupie
obtaczamy jajka w masie a następnie w panierce
Jajka w laskowej skorupie
układamy w naczyniu i pieczemy w piekarniku