Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sagparata

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

nieco inna ale smaczna kanapka

Sagparata

Składniki:

Sagparata

 

  • 4 chleby pita
  • 3 łyżki masła
  • 2 szklanki kurczaka bez kości, ugotowanego i pokrojonego w kostkę
  • 300 g posiekanego szpinaku
  • 2 łyżeczki przyprawy curry
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1 szklanka sera owczego pokrojonego w kostkę

Sposób przygotowania:

Sagparata
Rozciąć chleby pita na pół.
Rozgrzać masło na dużej patelni, dodać kurczaka i szpinak, smażyć przez 2 minuty.
Posypać curry i solą, dodać ser i smażyć jeszcze przez 1 minutę.
Nafaszerować chleby nadzieniem.