iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Sajgonki bardzo złociste

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Często przyrządzam sajgonki, zmieniam tylko poszczególne składniki, te wyszły bardzo smacznie. Są mocno złociste.

Sajgonki bardzo złociste

Składniki:

Sajgonki bardzo złociste

 

  • opakowanie papierków ryżowych,
  • 1/3 puszki fasoli czerwonej,
  • 1/3 puszki kukurydzy,
  • 2 udka z kurczaka,
  • łyżeczka curry,
  • 1 cebula czerwona,
  • 1 papryka czerwona.

Sposób przygotowania:

Sajgonki bardzo złociste
Odsądzamy fasolę, kukurydzę, przekładamy do miseczki. Kroimy w kostkę cebulę, paprykę. Z udka zdejmujemy mięso, kroimy w kostkę i smażymy na gorącym oleju, dodajemy paprykę, cebulę i smażymy 15 min., solimy, pieprzymy, dodajemy do pozostałych składników, doprawiamy curry. Papierki moczymy w letniej wodzie chwilę, wykładamy na nich porcję farszu i zwijamy. Następnie obsmażamy na złoto z każdej strony. Odsączamy na papierowym ręczniku.