Sposób przygotowania:
Sajgonki po mojemu
Cebulę kroimy na drobno. Zeszklić. Grzyby przygotować wg instrukcji na opakowaniu, następnie drobno posiekać. Makaron przygotować wg instrukcji na opakowaniu, następnie pokroić na kawałki o długości około 0,5cm. Odkroić miękką część liści z kapusty i parzyć je przez 2 minuty. Następnie Odcedzić i odcisnąć wodę. Zetrzeć ząbki czosnku. Dodać jajka, sos sojowy i pieprz. Wszystkie produkty razem wymieszać i wyrobić. Następnie zawijamy sajgonki wg instrukcji na opakowaniu i smażymy w głębokim oleju. Ja podaję sajgonki z sosem słodko pikantnym. Ta porcja wystarcza na około 60 sztuk sajgonek. Jeśli dla kogoś to za duża porcja, można zmniejszyć składniki o połowę..
annass1981
Ja dodaje jeszcze liscie miety