Grażyna87

Grażyna87

Kucharz
[Przepisów: 8]

Sajgonki po mojemu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne Sajgonki po mojemu.

Sajgonki po mojemu

Składniki:

Sajgonki po mojemu

 

  • Grzyby Mun krojone 30g
  • Kiełki fasoli Mung 90 g (mała puszka Bonduelle)
  • Makaron ryżowy 200g (cienki)
  • Papier ryzowy 5 op. (Tao Tao-50g)
  • 3 średnie cebule
  • 2 jajka
  • 6 ząbków czosnku
  • 6 liści kapusty pekińskiej
  • Sos sojowy ciemny 6 łyżek
  • Pieprz prawdziwy
  • Mięso mielone wołowo-wieprzowe 0,6kg

 

Sposób przygotowania:

Sajgonki po mojemu
Cebulę kroimy na drobno. Zeszklić. Grzyby przygotować wg instrukcji na opakowaniu, następnie drobno posiekać. Makaron przygotować wg instrukcji na opakowaniu, następnie pokroić na kawałki o długości około 0,5cm. Odkroić miękką część liści z kapusty i parzyć je przez 2 minuty. Następnie Odcedzić i odcisnąć wodę. Zetrzeć ząbki czosnku. Dodać jajka, sos sojowy i pieprz. Wszystkie produkty razem wymieszać i wyrobić. Następnie zawijamy sajgonki wg instrukcji na opakowaniu i smażymy w głębokim oleju. Ja podaję sajgonki z sosem słodko pikantnym. Ta porcja wystarcza na około 60 sztuk sajgonek. Jeśli dla kogoś to za duża porcja, można zmniejszyć składniki o połowę..