Sposób przygotowania:
Sakiewki z ciasta francuskiego z farszem serowym
Serek Almette wrzucić do miski, dodać pokrojone: paprykę, pomidora i ogórek kiszony. Dodać kukurydzę i poszatkowany szczypiorek. Przygotować masę serową mieszając wszystko.
Ciasto francuskie pokroić na większe kwadraty. Na każdy nakładać po trochu farszu i całość zwinąć w sakiewki. Można przed pieczeniem wszystko spiąć wykałaczkami, aby w trakcie pieczenia się nie rozwaliło.
Piec w natłuszczonej formie przez ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu udekorować.
Spożywać ciepłe.
Ciasto francuskie pokroić na większe kwadraty. Na każdy nakładać po trochu farszu i całość zwinąć w sakiewki. Można przed pieczeniem wszystko spiąć wykałaczkami, aby w trakcie pieczenia się nie rozwaliło.
Piec w natłuszczonej formie przez ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu udekorować.
Spożywać ciepłe.