Sposób przygotowania:
Sałata i schab z jabłkami
jabłko obrałam i przekroiłam na ćwiartki, usunęłam gniazdo nasienne i każdą cząstkę pokroiłam na 3 - 4 części. Na niedużej patelni rozgrzałam olej, wrzuciłam jabłka i smażyłam kilka chwil delikatnie je podrzucając. Następnie wlałam sok z dużej pomarańczy i oprószyłam jabłka przyprawami - smażyłam co chwilę je obracając bardzo delikatnie aż zmiękły (ważne żeby się nie rozpadły) a sos zredukował.Sałatę i natkę opłukałam, osuszyłam. Schab pokroiłam na mniejsze kawałki, umyte winogrona poprzekrawałam na połówki. Na talerzach ułożyłam porcję sałaty, na niej po kilka kawałków schabu. Do tego po kilka kawałków jabłek, trochę winogrona - całość skropiłam sosem pozostałym na patelni i posypałam listkami natki.