Sposób przygotowania:
Sałata lodowa w miodowym winegrecie
Sałatę i owoce umyć, osuszyć. Sałatę porwać palcami na mniejsze kawałki. Gruszkę obrać, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w większą kostkę i od razu skropić sokiem cytrynowym, żeby nie ściemniała. Winogrona przekroić na pół i wydłubać pestki. Sałatę i owoce delikatnie wymieszać w salaterce.
Wszystkie składniki sosu umieścić w niedużym słoiczku (w zupełności wystarczy taki po koncentracie pomidorowym 200g), dokładnie zakręcić i energicznie nim potrząsać aż do otrzymania gęstej emulsji.
Sosem polać sałatę tuż przed podaniem.
Wszystkie składniki sosu umieścić w niedużym słoiczku (w zupełności wystarczy taki po koncentracie pomidorowym 200g), dokładnie zakręcić i energicznie nim potrząsać aż do otrzymania gęstej emulsji.
Sosem polać sałatę tuż przed podaniem.
Klaud922
edytaha
Proponuję najpierw poczytać coś na temat tego sosu, a potem dopiero złośliwie komentować.
Klaud922
elzbieta8960
Czep sie sp Macieja Kuronia i dawaj mu swoje nieocenione rady :
http://www.kuron.com.pl/przepisy/art882.html
Klaud922
Nie "czep", tylko czepiaj jak już ;)
elzbieta8960
Odsylam do lektury :)
elzbieta8960
I tu jestes w bledzie na bazie tradycyjnego sosu winegret robi sie jego inne wersje czy to z miodem czy musztarda.Zresztaj poczytaj sobie bo jestes niedoinformowana :)
elzbieta8960
Obie formy sa poprawne , jak juz :):):)