Sposób przygotowania:
Sałata z pieczonym filetem z kurczaka i winogronam
SOS DO SAŁATY: miód- 1 łyżka sok pomarańczowy świeżo wyciśnięty - 2 łyżki musztarda - 1 łyżka olej z pestek winogron -5 łyżek sól morska – do smaku pieprz czarny świeżo mielony – do smaku SOS DO SAŁATY: wszystkie składniki sosu bardzo dokładnie ucieram, aż do uzyskania jednolitej emulsji. Do smaku doprawiam solą morską, świeżo mielonym czarnym pieprzem i jeszcze raz dokładnie mieszam.Sałatę dokładnie myję, osuszam w suszarce do sałaty i rwę na mniejsze kawałki. Pieczony filet z kurczaka kroję na mniejsze kawałki i dodaję do sałaty. Seler, paprykę i winogrona myję, osuszam na ręczniku papierowym i kroję na mniejsze kawałki. Całość polewam wcześniej przygotowanym sosem, bardzo delikatnie mieszam i posypuję posiekanym czosnkiem niedźwiedzim i szczypiorkiem.