Sposób przygotowania:
Sałata z pieczonym kurcz. i żółtymi pomidorkami
Sałatę umyć i osuszyć. Porwać w palcach na mniejsze kawałki. Przełożyć do miski. Mięso porwać lub pokroić nożem na małe kawałki i dodać do sałaty. Pomidorki, rzodkiewkę i ogórka umyć i osuszyć. Ogórka i rzodkiewkę pokroić w pół plasterki. Dodać do reszty składników. Cebulę pokroić w bardzo cienkie plasterki. Rzeżuchę drobno posiekać. Pomidorki przekroić na pół. Wrzucić do miski. Doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Dressing: Do miseczki wycisnąć sok. Dodać olej i miód. Dobrze wymieszać aż składniki połączą się w emulsję. Polać sałatę i delikatnie wymieszać. Odłożyć do lodówki na kwadrans. Smacznego!