Sposób przygotowania:
Sałata z wątróbką i pomidorkami
Ocet wymieszałam z solą i mieszanką ziół do sałatek. Po chwili dodałam jeszcze olej i miód - odstawiłam żeby smaki się przegryzły.Oczyszczone i umyte wątróbki podzieliłam na mniejsze kawałeczki. Doprawiłam mieszanką ognistą i wymieszałam z olejem. Zrumieniłam je na gorącej patelni - nie dolewałam już oleju bo dodałam go przecież do marynaty. Gdy wątróbka się ścięła zdjęłam ją na talerzyk i posoliłam trochę.Paprykę i pomidory umyłam. Z pomidorów zrobiłam kwiatki - takim nożykiem do carvingu. Paprykę pokroiłam na paseczki.Do porcji sałaty dodałam pomidorowe kwiaty, paprykę przełożoną wątróbką i wszystko skropiłam wcześniej przygotowanym sosem. Posypałam jeszcze listkami koperku. Podałam od razu.