Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Sałata zielona po francusku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Sałata zielona z oliwą i czosnkiem jest smaczna i aromatyczna.

Sałata zielona po francusku

Składniki:

Sałata zielona po francusku

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Sałata zielona po francusku
Sałatę dokładnie umyć, osuszyć, porwać na kawałki, włożyć do salaterki. Obrany czosnek przecisnąć przez praskę i z odrobiną soli rozetrzeć na miazgę. Następnie dodać oliwę i sok z cytryny, energicznie wymieszać. Tak przygotowanym sosem skropić liście sałaty w salaterce i posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać od razu po przegotowaniu jako dodatek do dania z mięsem.

Tagi:

sałata