Sposób przygotowania:
Sałatka z tortellini, pomidorkami i śledziem
Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy przez 1-2 godziny. W międzyczasie wymieniamy raz wodę.
Tortellini wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy al dente, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy na połówki.
Dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w paski sałatę.
Śledzie osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w paski i dodajemy do reszty składników. Dodajemy również kukurydzę i mieszamy.
Robimy sos: mieszamy oliwę z przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Polewamy sałatkę i przyprawiamy ją pieprzem.
Tortellini wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy al dente, odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy na połówki.
Dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w paski sałatę.
Śledzie osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w paski i dodajemy do reszty składników. Dodajemy również kukurydzę i mieszamy.
Robimy sos: mieszamy oliwę z przyprawami i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Polewamy sałatkę i przyprawiamy ją pieprzem.