Sposób przygotowania:
Sałatka a'la grecka
Sałatę zieloną umyć i osuszyć, porwać na małe kawałki lub pokroić drobno.
Ogórki małosolne lub konserwowe pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem na około 1 minuty i obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Cebulę obrać i opłukać, pokroić w kostkę. Oliwki pokroić w krążki, czosnek obrać i posiekać drobniutko.
Ser feta pokroić w kosteczkę, wszystko wyłożyć na półmisek lub salaterki większej, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem.
Polać oliwą z oliwek,podawać jako przekąskę lub do obiadu np. z ziemniakami.
Ogórki małosolne lub konserwowe pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć wrzątkiem na około 1 minuty i obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
Cebulę obrać i opłukać, pokroić w kostkę. Oliwki pokroić w krążki, czosnek obrać i posiekać drobniutko.
Ser feta pokroić w kosteczkę, wszystko wyłożyć na półmisek lub salaterki większej, wymieszać, przyprawić solą i pieprzem.
Polać oliwą z oliwek,podawać jako przekąskę lub do obiadu np. z ziemniakami.