Sposób przygotowania:
Sałatka ananasowa z selerem i szynką
Słoik selera konserwowego odsączamy na sitku, następnie przekładamy do wiekszej miski.
Dodajemy ugotowane na twardo, obrane i pokrojone jajka, dodajemy odsączony pokrojony ananas oraz pokrojoną w paseczki szynkę najlepiej konserwową.
Wszystkie składniki wkładamy do odsączonego selera , dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.
W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Do sałatki możemy dodać starte na tarce jabłko, a także odsączoną kukurydze konserwową.
Dodajemy ugotowane na twardo, obrane i pokrojone jajka, dodajemy odsączony pokrojony ananas oraz pokrojoną w paseczki szynkę najlepiej konserwową.
Wszystkie składniki wkładamy do odsączonego selera , dodajemy majonez i dokładnie mieszamy.
W razie potrzeby doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Do sałatki możemy dodać starte na tarce jabłko, a także odsączoną kukurydze konserwową.
gusia1000