Sposób przygotowania:
Kolorowa sałatka Eli na ciepłoprzygotowanie składników
Z dyni usunąć pestki i skórę. Miąższ dyni pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Ogórki kiszone ze skórką pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Fioletowe ziemniaki umyć i ugotować na parze. Ostudzone ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Marchewki obrać , opłukać i ugotować razem z ziemniakami w mundurkach na parze. Po ostudzeniu pokroić marchewki w kostkę.
przygotowanie składników cd
Ugotowane i ostudzone ziemniaki obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Cukinię opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę razem ze skórką.
przygotowanie składników cd
Z kiełbasy zdjąć osłonkę i pokroić w kostkę. Cebule obrać z łupinek i pokroić w kosteczkę.
przygotowanie sałatki
Na dużej patelni rozgrzać smalec, dodać kiełbasę, cebulę i usmażyć.
przygotowanie sałatki cd
Do kiełbasy z cebulą dodać dynię i cukinię. Całość smażyć aż dynia i cukinia zmięknie.
przygotowanie sałatki cd
Dodać ogórki kiszone i ziemniaki.
przygotowanie sałatki cd
Do sałatki dodać fioletowe ziemniaki i marchewkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Całość wymieszać i chwilę razem smażyć. Sałatkę od razu po przygotowaniu podawać udekorowaną listkami natki pietruszki. Smacznego!
kasia900
eli_555
gusia1000