eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1348]

Kolorowa sałatka Eli na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam kolorową sałatkę na ciepło z dyni, fioletowych ziemniaków, cukinii, marchewki i kiełbasy.

Kolorowa sałatka Eli na ciepło

Składniki:

Kolorowa sałatka Eli na ciepło

składniki sałatki

dodatki

  • 100 g smalcu
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku
  • czosnek granulowany do smaku
  • natka pietruszki do dekoracji

Sposób przygotowania:

Kolorowa sałatka Eli na ciepło

przygotowanie składników

Kolorowa sałatka Eli na ciepło
Dynię po usunięciu pestek i skóry pokroić w kostkę.

Z dyni usunąć pestki i skórę. Miąższ dyni pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Kolorowa sałatka Eli na ciepło
Pokroić w kostkę ogórki kiszone ze skórką.

Ogórki kiszone ze skórką pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Kolorowa sałatka Eli na ciepło
Ugotowane na parze i ostudzone ziemniaki po obraniu ze skórki pokroić w kostkę.

Fioletowe ziemniaki umyć i ugotować na parze. Ostudzone ziemniaki obrać ze skórki i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Kolorowa sałatka Eli na ciepło
Ugotowane na parze i ostudzone marchewki pokroić w kostkę.

Marchewki obrać , opłukać i ugotować razem z ziemniakami w mundurkach na parze. Po ostudzeniu pokroić marchewki w kostkę.

przygotowanie składników cd

Kolorowa sałatka Eli na ciepło

Ugotowane i ostudzone ziemniaki obrać z łupinek i pokroić w kostkę.

przygotowanie składników cd

Kolorowa sałatka Eli na ciepło

Cukinię opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę razem ze skórką.

przygotowanie składników cd

Kolorowa sałatka Eli na ciepło

Z kiełbasy zdjąć osłonkę i pokroić w kostkę. Cebule obrać z łupinek i pokroić w kosteczkę.

przygotowanie sałatki

Kolorowa sałatka Eli na ciepło

Na dużej patelni rozgrzać smalec, dodać kiełbasę, cebulę i usmażyć.

przygotowanie sałatki cd

Kolorowa sałatka Eli na ciepło

Do kiełbasy z cebulą dodać dynię i cukinię. Całość smażyć aż dynia i cukinia zmięknie.

przygotowanie sałatki cd

Kolorowa sałatka Eli na ciepło

Dodać ogórki kiszone i ziemniaki.

przygotowanie sałatki cd

Kolorowa sałatka Eli na ciepło

Do sałatki dodać fioletowe ziemniaki i marchewkę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Całość wymieszać i chwilę razem smażyć. Sałatkę od razu po przygotowaniu podawać udekorowaną listkami natki pietruszki. Smacznego!