marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Sałatka biało-czerwona z oliwkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sałatka biało-czerwona z oliwkami.

Sałatka biało-czerwona z oliwkami

Składniki:

Sałatka biało-czerwona z oliwkami

 

Sposób przygotowania:

Sałatka biało-czerwona z oliwkami
Papryki,pomidory opłukać,przekroić,usuwając gniazda nasienne i ogonki oraz pokroić w kostkę,a czuszkę nawet drobniej.Ser fetę wypakować i pokroić na średnią kostkę i wrzucić wraz z innymi składnikami do salaterki.Oliwki wyjąć,osączyć na sitku i również wsypać do salaterki.Sałatkę doprawić oliwą,sokiem ze świeżej cytryny,usuwając pestki,cukrem,pieprzem ziołowym.Wymieszać i podawać na kolację z pieczywem czosnkowym.