Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka bliźniacza

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cebulę drobno posiekać. Masło rozpu-ścić na patelni, smażyć na nim cebulę,

Sałatka bliźniacza

Składniki:

Sałatka bliźniacza

 

  • 2 ogórki
  • 2 pomidory
  • 2 średnie cebule
  • 2 roztarte ząbki czosnku
  • 1/4 łyżeczki chili
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • łyżeczka kurkumy
  • 1/4 łyżeczki kuminu lub szczypta kminku,
  • 3 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Sałatka bliźniacza
Cebulę drobno posiekać. Masło rozpu-ścić na patelni, smażyć na nim cebulę, czosnek, chili, imbir, kurkumę i kuminek (ewentualnie kminek), cały czas intensywnie mieszając. Po 10 minutach przełożyć całą zawartość patelni do dwóch miseczek. Pomidory i obrane ogórki pokroić w cienkie plasterki. Do jednego naczynia włożyć pomidory, a do drugiego ogórki. W każdym naczyniu całość delikatnie wymieszać i odstawić na 60 minut. Sałatka nadaje się jako świetny dodatek do mięsa pieczonego.