Sposób przygotowania:
Sałatka brokułowa z kiełkami słonecznika
Brokuły dzielimy na różyczki i kłąb. Wszystko razem gotujemy do miękkości w odrobinie soli z tym że rózyczki wyjmujemy wcześniej bo szybciej stają się miekkie, Kroimy kłąb na kosteczki a różyczki dzielimy na mniejsze części. Por dobrze czyścimy, kroimy na kawałeczki - drobne kosteczki- i parzymy wrzątkiem, odstawiamy to wystygnięcia. Kiełki płukamy wodą i ewentualnie łuskamy z pozostałych łupinek. Feta jeśli jest zbyt duża kroimy na mniejsze kawałki. W jogurcie naturalnym rozdrabniamy mini kostkę czosnkową i mieszamy. Jeśli nie mamy kosteczki to 1 duży lub 2 małe ząbki czosnku przeciskamy przez praskę. Całość mieszamy i doprawiamy pieprzem. Soli już nie dodaję ponieważ ser jest słony, a brokuł w trakcie gotowania też był solony.