Sposób przygotowania:
Sałatka chińska z białej kapusty
Liscie kapusty opłukać, osączyć z wody, cienko poszatkować, pokroić na kawałki długości 6 cm. Kapuste przełożyć do kamiennego garnka, wymieszać z solą, cukrem. Odstawić
na 2 godz. Papryke przeciąć na pol, usunąć gniazda nasienne i pestki. Opłukać, pokroić
w cienkie paseczki. Imbir obrać, drobno posiekać. Migdały sparzyć wrzątkiem, zdjać skórke. Kapustę lekko odcisnąć, dodać olej, ocet, imbir i paprykę. Wymieszać, odstawić na 2 godz. w chłodne miejsce. Przed podaniem posypać sałatkę orzeszkami ziemnymi i migdałami.
na 2 godz. Papryke przeciąć na pol, usunąć gniazda nasienne i pestki. Opłukać, pokroić
w cienkie paseczki. Imbir obrać, drobno posiekać. Migdały sparzyć wrzątkiem, zdjać skórke. Kapustę lekko odcisnąć, dodać olej, ocet, imbir i paprykę. Wymieszać, odstawić na 2 godz. w chłodne miejsce. Przed podaniem posypać sałatkę orzeszkami ziemnymi i migdałami.