Sposób przygotowania:
Sałatka z kapusty białej z daktylami i jabłkiem
Kapustę białą obrać z wierzchnich liści i przekroić na pół, wykroić głębia i poszatkować drobno.
Daktyle pokroić drobno i dodać do kapusty, wymieszać. Jabłka najlepiej szare renety lub inne kwaśne obrać i zetrzeć na grubszej tarce. Dołożyć do kapusty i skropić sokiem z cytryny, wlać oleju rzepakowego.
Wymieszać i podawać jako dodatek do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.
Daktyle pokroić drobno i dodać do kapusty, wymieszać. Jabłka najlepiej szare renety lub inne kwaśne obrać i zetrzeć na grubszej tarce. Dołożyć do kapusty i skropić sokiem z cytryny, wlać oleju rzepakowego.
Wymieszać i podawać jako dodatek do drugiego dania lub jako samodzielną przekąskę.