Sposób przygotowania:
Sałatka Czerwony Kapturek
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę.
Cebulę drobno pokroić, pieczarki pokroić w półplasterki (jeśli pieczarki są większe to na mniejsze kawałki). Razem usmażyć na oleju, ostudzić. Doprawić solą i pieprzem.
Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Pomidor pokroić w niewielką kostkę.
W 4 szklankach układać warstwowo kolejno: kurczak - łyżeczka majonezu (rozsmarować) - cebulę z pieczarkami - łyżeczka majonezu (rozsmarować) - jajka - ser żółty - pomidor - sól i ew. biały pieprz.
Cebulę drobno pokroić, pieczarki pokroić w półplasterki (jeśli pieczarki są większe to na mniejsze kawałki). Razem usmażyć na oleju, ostudzić. Doprawić solą i pieprzem.
Jajka ugotować na twardo, pokroić w kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Pomidor pokroić w niewielką kostkę.
W 4 szklankach układać warstwowo kolejno: kurczak - łyżeczka majonezu (rozsmarować) - cebulę z pieczarkami - łyżeczka majonezu (rozsmarować) - jajka - ser żółty - pomidor - sól i ew. biały pieprz.
lukrowanepierniczki
skuter5
Czekoladka 2
ciasteczka