Sposób przygotowania:
Sałatka do obiadu.
Sałatkę lodową rwiemy na małe kawałeczki, po podobno sałaty nie powinno się kroić. Małe kawałeczki sałaty lodowej wrzucamy do miski. Sałatę masłową myjemy i postępujemy tak samo, jak z lodową. Wrzucamy do miski. Ogórek zielony wraz ze skórką kroimy w większą kostkę i dodajemy do poprzednich składników. Oczywiście ogórek powinien być wcześniej przez nas umyty. Pomidory myjemy, obcieramy z wody i kroimy w większą kostkę. Wrzucamy do miski ze składnikami. Ser mozzarella odcedzamy z wody i kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski. Mały jogurt naturalny przelewamy do osobnej miski i dodajemy do niego 3 łyżki stołowe majonezu. Mieszamy jogurt z majonezem. Wymieszanym sosem polewamy nasze składniki sałatkowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy raz jeszcze. Smacznego!