plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Sałatka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • KALORIE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kto by pomyślał, że czerwona cebula może być świetna do sałatki, otóż tak, tylko dobrze ją skomponować.

Sałatka do obiadu

Składniki:

Sałatka do obiadu

 

  • cebula czerwona 2 szt.
  • sałata lodowa 1 szt.
  • pomidor 2 szt.
  • pietruszka 1 pęczek
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Sałatka do obiadu
Sałatę bardzo dokładnie umyć, a następnie osuszyć, po czym porwać. Cebulę obrać z łupinek, drobno pokroić. Pomidory dokładnie umyć, pokroić w drobne paski. Pietruszkę umyć lekko osuszyć ręcznikiem papierowym i posiekać. Wszystkie warzywa wrzucamy do miski, polewamy oliwą, odczekać trochę i znów przemieszać.

Tagi:

sałata