Sposób przygotowania:
Sałatka Eli z kuskusem perłowym i łososiemprzygotowanie łososia
Łososia opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Podzielić rybę na mniejsze kawałki i oprószyć przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym.
przygotowanie łososia cd
Patelnię grillową rozgrzać i usmażyć łososia.
przygotowanie łososia cd
Zgrillowanego i przestudzonego łososia podzielić na mniejsze części.
przygotowanie pozostałych składników
Kuskus perłowy ugotować według przepisu na opakowaniu.
przygotowanie pozostałych składników cd
Szpinak opłukać i odwirować w wirówce do sałaty lub osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie pozostałych składników cd
Pomidorki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i przekroić na połówki.
przygotowanie sałatki
Koperek opłukać, osuszyć i posiekać. Z cytryny wycisnąć sok. Do słoika wlać sok z cytryny, olej, dodać cukier, sól i pieprz do smaku. Słoik zakręcić i potrząsać energicznie aż składniki się połączą. Do miski włożyć kuskus, szpinak, pomidorki, łososia, koperek i sos. Całość wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!