Sposób przygotowania:
Sałatka Eli z pomidorkami i paluszkami surimi
Cukinie umyć i pokroić w cienkie plastry. Wymieszać olej,przyprawę do grilla i czosnek granulowany. Marynatą posmarować plastry cukinii i włożyć do lodówki na godzinę. Kaszę jaglaną ugotować według opisu na opakowaniu i ostudzić. Pomidorki koktajlowe umyć i osuszyć. Paluszki surimi pokroić na 4 kawałki każdy. Por umyć,osuszyć i pokroić w ćwierć krążki. Cukinię wyjąć z lodówki i usmażyć na patelni grillowej. Z kilku plastrów grillowanej cukinii uformować różyczki,resztę pokroić na mniejsze kawałki. Kaszę przełożyć do miski,dodać pomidorki,por,paluszki surimi i grillowaną cukinię. Sałatkę przyprawić solą,pieprzem i wymieszać. Przełożyć sałatkę do salaterki i udekorować różyczkami z grillowanej cukinii. Smacznego!