mniam

mniam

Kucharz
[Przepisów: 17]

Sałatka fasolowa z papryką konserwową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Parintex

Sałatka fasolowa z papryką konserwową

Składniki:

Sałatka fasolowa z papryką konserwową

 

  • 1 puszka białej fasoli,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • mały słoiczek papryki konserwowej,
  • 4-5 ogórki konserwowe,
  • 1 cebula,
  • ½ szklanki oleju lub oliwy z oliwek,
  • ¼ szklanki wody,
  • ¼ szklanki octu winnego,
  • 1/3 szklanki cukru, sól, pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Sałatka fasolowa z papryką konserwową
Wodę zagotować z octem, dodać cukier, sól, pieprz. Przestudzić, dodać olej lub oliwę z oliwek.  Fasolę odcedzić, przepłukać na sicie pod bieżącą wodą. Paprykę pokroić w paski. Ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie warzywa dokładnie wymieszać. Polać sosem sałatkę, wstawić na co najmniej 5-6 godzin do lodówki.

Tagi:

fasola papryka