Sposób przygotowania:
Sałatka francuska:
Brokuły ugotować w lekko osolonym i osłodzonym wrzątku przez 10 minut, odcedzić, podzielić na różyczki, łodygi pokroić w kostkę.
Pomidory sparzone wrzątkiem obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki.
Jajka obrane pokroić na ćwiartki.
Paprykę pokroić w paseczki, kawałek cebulki w kosteczkę.
Na dnie salaterki ułożyć paprykę, cebulkę, pomidor, pokrojone łodygi
brokuł , posolić, popieprzyć. Na tym różyczki brokułów, nich ćwiartki jajek.
Polać sosem: ząbki czosnku rozgnieść z solą, wymieszać z majonezem, jogurtem, sokiem cytrynowym i przyprawami.
Wszystko schłodzić. Przed podaniem posypać natką pietruszki
Smacznego!
Pomidory sparzone wrzątkiem obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki.
Jajka obrane pokroić na ćwiartki.
Paprykę pokroić w paseczki, kawałek cebulki w kosteczkę.
Na dnie salaterki ułożyć paprykę, cebulkę, pomidor, pokrojone łodygi
brokuł , posolić, popieprzyć. Na tym różyczki brokułów, nich ćwiartki jajek.
Polać sosem: ząbki czosnku rozgnieść z solą, wymieszać z majonezem, jogurtem, sokiem cytrynowym i przyprawami.
Wszystko schłodzić. Przed podaniem posypać natką pietruszki
Smacznego!