kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Salatka grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Salatka grzybowa w sam raz na jesienne dni.

Salatka grzybowa

Składniki:

Salatka grzybowa

 

  • 300 g grzybów solonych lub marynowanych,
  • 3 kartofle ugotowane w mundurkach,
  • 1 cebula,
  • 4 pomidory,
  • 150 g korniszonów,
  • 3 jaja ugotowane na twardo,
  • 1,5 łyzeczki musztardy,
  • 2 łyzki oliwy,
  • koperek, pietruszka,
  • sol, pieprz.

 

Sposób przygotowania:

Salatka grzybowa
Ugotowane ziemniaki obierz i pokroj w plasterki. Grzyby pokroj takze w plasterki, a jajka w kostkę. Sparzone pomidory - tez w kostke. Cebulę posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj musztardę, oliwę i przyprawy. Posyp pietruszką i koperkiem.