Sposób przygotowania:
Sałatka grzybowa -trzy smaki-
Pieczarki i grzyby shiitake umyć i osuszyć ściereczką. Pieczarki pokroić w plasterki i skropić2 łyżkami soku cytrynowego, grzyby shiitake użyć w całości. Boczniaki przetrzeć wilgotnym ręcznikiem kuchennym i trochę rozdrobnić. Słoninę pokroić w paski o szerokości palca. Grzyby smażyć przez 3 minuty na rozgrzanym oleju, ciągle je obracając, wyjąc i ostudzić. Słoninę zrumienić na tej samej patelni, dodać do grzybów. Szalotki obrać i pokroić na cienkie plasterki, natkę pietruszki grubo posiekać, wymieszać z grzybami i słoniną. Z reszty soku cytrynowego, oleju, musztardy, soli i pieprzu przygotować sos. Sałatkę polać sosem, wymieszać i odstawić na pół godziny.