Sposób przygotowania:
Sałatka jabłkowa z mozzarellą
Jabłka myjemy i wycieramy ściereczką. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Wędlinę i mozzarellę kroimy w kostkę.
Ogórki wyjmujemy z zalewy i kroimy w kostkę. Jabłka kroimy na mniejsze części i usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Pokrojone składniki wkładamy do miski i wlewamy olej oraz zalewę z ogórków, wsypujemy przyprawy i mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie myjemy i kroimy szczypiorek.
Sałatkę przekładamy do salaterki i dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Ogórki wyjmujemy z zalewy i kroimy w kostkę. Jabłka kroimy na mniejsze części i usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny. Pokrojone składniki wkładamy do miski i wlewamy olej oraz zalewę z ogórków, wsypujemy przyprawy i mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie myjemy i kroimy szczypiorek.
Sałatkę przekładamy do salaterki i dekorujemy pokrojonym szczypiorkiem.