Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem, kukurydzą i papryką
Fileta z kurczaka umyć i osuszyć, pokroić w paski lub w kostkę. Posypać ziołami i gyrosem, włożyć do lodówki aby się zamarynowało mięso na 1 h. Wyjąć po godzinie i włożyć na rozgrzaną patelnię z tłuszczem i dusić do miękkości, podlewając wodą lub bulionem.
W salaterce lub w pudełeczku ułożyć rukolę, jarmuż i osączoną z zalewy kukurydzę. Dodać paprykę czerwoną pokrojoną w paski lub w kostkę, wystudzonego fileta uduszonego z gyrosem. Przyprawić solą czosnkową, pieprzem i ziołami, polać oliwą z oliwek. Podawać jako samodzielne danie obiadowe lub przekąskę.
W salaterce lub w pudełeczku ułożyć rukolę, jarmuż i osączoną z zalewy kukurydzę. Dodać paprykę czerwoną pokrojoną w paski lub w kostkę, wystudzonego fileta uduszonego z gyrosem. Przyprawić solą czosnkową, pieprzem i ziołami, polać oliwą z oliwek. Podawać jako samodzielne danie obiadowe lub przekąskę.