Sposób przygotowania:
Sałatka z jabłkami
SOS:
Składniki sosu umieszczamy w misce i mieszamy.
Filet z kurczaka przekrawamy wzdłuż, by powstały cieńsze płaty. Mięso oprószamy solą i pieprzem.
Gotowe przekładamy na patelnię grillową posmarowaną niewielką ilością oleju i grillujemy kurczaka do zarumienienia z dwóch stron. Tak przygotowany filet studzimy i kroimy w paski.
Sałatę przepłukujemy i osuszamy. Gotową rwiemy na grube kawałki.
Jabłka myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze części (np. ósemki) i usuwamy gniazda nasienne.
Cebulę kroimy w cienkie krążki. Liście sałaty przekładamy na przygotowany talerz lub mniejsze talerzyki. Na ich wierzch wykładamy grubo pokrojone kawałki filetu, jabłka oraz cebulę.
Całość posypujemy parmezanem, startym na tarce o małych oczkach. Sałatkę polewamy sosem i podajemy.
Składniki sosu umieszczamy w misce i mieszamy.
Filet z kurczaka przekrawamy wzdłuż, by powstały cieńsze płaty. Mięso oprószamy solą i pieprzem.
Gotowe przekładamy na patelnię grillową posmarowaną niewielką ilością oleju i grillujemy kurczaka do zarumienienia z dwóch stron. Tak przygotowany filet studzimy i kroimy w paski.
Sałatę przepłukujemy i osuszamy. Gotową rwiemy na grube kawałki.
Jabłka myjemy, osuszamy, kroimy na mniejsze części (np. ósemki) i usuwamy gniazda nasienne.
Cebulę kroimy w cienkie krążki. Liście sałaty przekładamy na przygotowany talerz lub mniejsze talerzyki. Na ich wierzch wykładamy grubo pokrojone kawałki filetu, jabłka oraz cebulę.
Całość posypujemy parmezanem, startym na tarce o małych oczkach. Sałatkę polewamy sosem i podajemy.